Været er på brannbekjempernes side. Det er lite vind, og dermed håper mannskapene å begrense skadene til kvartalet innenfor Thomas Angells gate, Dronningens gate, Nordre gate og Søndre gate.Vi mener brannvesenet nå har rimelig kontroll, men det brenner fortsatt kraftig i kvartalet. Vi håper å begrense brannen ved den gamle Postgården i Dronningens gate, sa operasjonsleder Halgeir Stokken til NTB ved 15.30-tiden.

Det brannherjede området består for det meste av trebygninger og en del to etasjer høye murbygninger, de siste fra begynnelsen av 1900-tallet.

Fire trebygninger midt i Trondheim sentrum var etter kort tid totalskadd i brannen som brøt ut i formiddag. Flere bygninger står i fare innenfor det aktuelle kvartalet. Den ærverdige Stiftsgården som også ligger i sentrum av byen, er ifølge politiet ikke i faresonen

Politiet regner ikke lenger med at de to hotellene Britannia og Viking er i fare, men det var i ettermiddag fortsatt aktuelt å evakuere Viking Hotel i Thomas Angells gate 12B.

En brannmann er brakt til sykehus med en ryggskade, og tre andre har fått lettere røykskader. Ellers er ingen personskader registrert.