Boka "Americas Ground: Unbuilding the World Trade Center" topper nå New York Times bestselgerliste, noe som har falt byens brannmenn tungt for hjertet.I boka beskriver forfatteren og journalisten William Langewiesche blant annet hvordan brannmenn så sitt snitt til å plyndre butikker i kaoset rundt World Trade Centre. Noe av tyvegodset ble senere funnet i en brannbil som ble knust da bygningene raste sammen.

Løgn, løgn, lød de taktfaste ropene fra over 200 brannmenn som hadde møtt fram da Langewiesche mandag holdt foredrag på Manhattan.

Det er så mange løgner, forvrengninger og feil i denne boka, at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, sa en av organisatorene av brannmennenes protest.

Forfatteren av denne boka er en skam for sitt yrke. Boka hans er søppel og hører hjemme på søppelfyllinga på Staten Island, la talsmannen til.

Langewiesche har bakgrunn som journalist i tidsskriftet The Atlantic Monthly, og hadde som en av få journalister fri tilgang til Ground Zero i ni måneder mens han arbeidet med sin bok.