Redningsselskapet skjerper beredskapen før påsken, som for mange båtfolk er tid for årets første tur. Redningsselskapet skjerper beredskapen før påsken, som for mange båtfolk er tid for årets første tur. Foto: Vidar Ruud / NTB

Redningsselskapet skjerper påskeberedskapen

Påsken er for mange tid for årets første båttur. Redningsselskapet skjerper beredskapen og oppfordrer folk til å ta seg god tid til sjekk og vedlikehold.

– Våre 52 redningsskøyter, bemannet med faste og frivillige mannskaper, har skjerpet beredskapen nå inn mot påske. Båtfolket skal vite at vi er til stede for dem, og jeg tror det er viktig at vi representerer en ekstra trygghet når mange nå skal gjennomføre jomfruturen, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Redningsselskapet ber folk forberede seg godt og understreker viktigheten av å sjekke båt ut og utstyr før turen.

– Grunnen til at mange trenger hjelp på årets første tur er som regel motorstopp som følge av manglende vedlikehold, urenheter i drivstoffet eller at du får vanninntrenging i skroggjennomføringer som ikke er ordentlig lukket eller vedlikeholdt etter vinteropplag, heter det i en pressemelding.

Lind advarer videre om at det, tross finvær i store deler av landet, fortsatt kan være veldig kaldt i vannet.

– Selv om det er vår i lufta, er det fortsatt vinter i vannet. Faller du ut i vann som er 15 grader eller kaldere, kan du oppleve å få kuldesjokk. Det er derfor viktig å ta gode forholdsregler, riktige klær for årstiden, alltid redningsvest og en oppfriskning av navigasjonskunnskapene, sier hun.