SV tar Sophie Elise-trusler til Stortinget

Oslo (NTB): Politiet rådet bloggeren Sophie Elise til å fjerne et innlegg om «Mannegruppa Ottar» etter at hun ble utsatt for trusler. Nå spør SV justisministeren om han synes det er greit av politiet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Er statsråden fornøyd med at politiets råd er at kvinner ikke skal ytre seg mot ekstrem kvinnefiendtlighet i offentligheten? skriver SVs Karin Andersen i spørsmålet som justisminister Anders Anundsen (Frp) må besvare fra Stortingets talerstol under den kommende spørretimen onsdag.

Sophie-Elise Isachsen (21), en av Norges mest leste bloggere, mottok en rekke grove trusler etter hun at hun kritiserte Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar for to uker siden. Medlemmer i gruppen delte ulovlig spredte bilder av henne i intime situasjoner med en ekskjæreste, såkalte hevnporno-bilder, og Isachsen stilte spørsmål ved medlemmenes kvinnesyn. Hun refset også medlemmene for å vitse om voldtekt og mishandling av barn.

— Politiets svar var å ta vekk innlegget om mannegruppen fra bloggen av hensyn til hennes egen sikkerhet. Det er uakseptabelt å kneble jenter og kvinner når de utsettes for trusler, skriver Andersen.

Isachsen anmeldte før helgene flere av medlemmene i gruppa til politiet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.