Krigen i Irak kostet dermed 1 milliard kroner dagen, men uavhengige eksperter tror den virkelige prisen er høyere enn dette, skriver Bloomberg News. — Disse tallene reflekterer ikke nødvendigvis den virkelige prisen for operasjonen i Irak. Vi får trolig noen betydelige regninger når utstyr som er brukt under disse operasjonene skal erstattes, sier Steven Kosiak ved Center for Strategic and Budgetary Assessments i Washington.

I februar kommer Bush-administrasjonen trolig til å be Kongressen om ytterligere 434 milliarder kroner til operasjonene i Irak, der situasjonen de siste månedene er kraftig forverret og tallet på amerikanske soldater er økt fra 138.00 til 150.000. Ifølge kongressmannen Martin Meehan må den amerikanske hæren også bruke minst 62 milliarder kroner i år på å reparere eller skifte ut kjøretøy som er har fått en hard medfart i Irak.

USAs invasjon av Afghanistan, og jakt på al-Qaida og Taliban-soldater i landet, hadde til sammenligning kostet 247 milliarder kroner fram til utgangen av september, viser Pentagons egne tall. (©NTB)