- Bin Laden ville ha informasjon om danske journalister

Washington (NTB-Ritzau-AFP): Al-Qaida-lederen Osama bin Laden ba i et brev om informasjon om to danske journalister som jobbet for «avisen som fornærmet profeten».

Publisert
  • NTB

Det kommer fram etter at amerikanske myndigheter onsdag offentliggjorde over 100 dokumenter som ble hentet ut av bygningen der bin Laden gjemte seg i Pakistan etter at amerikanske spesialsoldater hadde drept ham i 2011. Brevet som omhandler de danske journalistene, ble sendt av bin Laden til en annen framstående al-Qaida-topp i september 2010, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

— Vennligst avse de nødvendige ressurser til å samle inn opplysninger om de to journalistene fra Danmark som er tilknyttet avisen som fornærmet Profeten, skriver bin Laden i brevet.

Danmark er nevnt minst tre ganger i brevene som al-Qaida-lederen skrev. I et av de andre brevene står det at tre jihadister ble sendt til Danmark for å «utføre en operasjon». De tre forsvant imidlertid sporløst, ifølge brevet. Det kommer ikke fram i brevene hvem eller hva i Danmark som skulle ha vært målet for denne operasjonen.

De mange dokumentene gir blant annet innblikk i hvordan den tidligere al-Qaida-lederen drøftet taktikk, hans engstelse over å bli spionert på, og hvor opptatt han var av hvordan gruppen ble framstilt i mediene. (©NTB)

Publisert