To dømt til livstid for drapet på Politkovskaja

Moskva (NTB-Reuters): En domstol i Moskva har dømt fem menn for drapet på journalisten Anna Politkovskaja i 2006. To av dem fikk livstid i fengsel.

NTB
Publisert:

De to er Rustam Makhmudov, som er dømt for å ha skutt Politkovskaja, og onkelen hans, Lom-Ali Gajtukajev, som ifølge dommen planla logistikken under drapet.

Nyhetsbyrået Interfax melder at de to får livsfarlig fengsel for å ha tatt livet av Politkovskaja, som ble skutt utenfor sitt eget hjem for åtte år siden. Ytterligere tre personer fikk henholdsvis 12, 14 og 20 år i fengsel.

Politkovskaja var mest kjent for sin kritiske journalistikk om menneskerettighetsbrudd i Tsjetsjenia. Menneskerettighetsaktivister og Politkovskajas slektninger mener at mennene bare fulgte ordre, og at det fortsatt gjenstår å finne personen som bestilte drapet.

Ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists er 20 journalister drept i Russland siden år 2000. Fem av de drepte, inkludert Politkovskaja, jobbet for avisen Novaja Gazeta. Den holder fortsatt på med sin egen etterforskning av Politkovskaja-saken.

Russiske myndigheter har hele tiden nektet å ha noe med drapet å gjøre, men har fått kritikk for sin manglende evne til å løse saken. (©NTB)

Publisert: