Thailand er det siste av en rekke asiatiske land som opplever en katastrofelignende situasjon som følge av store oversvømmelser. Ifølge landets myndigheter har over 250 mennesker omkommet, og hele 820.000 husstander er rammet i 30 av landets 77 provinser.Det er ikke uvanlig med flom når monsunregnet setter inn i regionen, men omfanget av ødeleggelsene har vært langt verre enn normalt.

Problemene har vart helt siden juli måned, og verdier for rundt 20 milliarder kroner er ødelagt. Både jordbruk, industrivirksomhet og turisme er rammet, i tillegg til at private hjem og offentlige bygninger står under vann.

Fredag måtte myndighetene stenge 10 kilometer av en hovedvei som leder inn til Bangkok for å hindre at mer flomvann nærmet seg Ayutthaya-provinsen, der det ligger flere byggverk som står på UNESCOs verdensarvliste. Provinsen er allerede hardt rammet av vannmassene.

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra sier oversvømmelsene nå nærmer seg en krisesituasjon og fremholder at det er den verste flommen i landet på flere tiår. (©NTB)