Flere ansatte i redningstjenesten i Los Angeles vitnet fredag i rettssaken mot Conrad Murray, som er tiltalt for uaktsomt drap på Michael Jackson. Ifølge ett av vitnene så legen ut som «en hjort fanget i frontlyktene» da ambulansepersonell kom inn på soverommet til den livløse popstjerna.

— Da ambulansepersonellet ankom, viste pasienten ingen livstegn. Han var klinisk død, og han hadde vært livløs i anslagsvis 40 minutter. På grunnlag av dette var jeg innstilt på å erklære pasienten død, fortalte Richelle Cooper, som ledet redningstjenestens innsats på Michael Jacksons dødsdag den 25. juni 2009. Richard Senneff, en av akuttmedisinerne som ble sendt til Michael Jacksons bolig, fortalte at Murray var «rasende» da de kom dit. Legen benektet at popstjerna hadde underliggende sykdommer og unnlot også å nevne at Michael Jackson hadde fått i seg det sterke anestesimiddelet propofol, ifølge Senneff.

Det Murray ifølge Senneff sa, var at Jackson kun var utslitt og dehydrert, og at han hadde vært livløs i bare kort tid. Disse opplysningene virket lite troverdige, bemerket Senneff, ettersom Jackson var satt på intravenøst drypp, fikk tilført oksygen til nesen og brukte kondomkateter. (©NTB)