Svak børsdebut for Uber

Transporttjenesten Uber debuterte på aksjemarkedet, men investorene var skeptiske og sendte aksjekursen nesten 8 prosent ned.

Publisert:

Skyssformidleren Uber har debutert på aksjemarkedet. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

  • NTB-AP
Denne artikkelen er over ett år gammel

Selskapet tilbød 180 millioner aksjer til en pris på 45 dollar per aksje, en prising som var i nedre del av prisrammen mellom 44 og 50 dollar Uber har satt seg.

Fasit etter første handledag var en kurs på 41,57 dollar, en markert nedgang for skysselskapet på en dag som var preget av uvisshet rundt handelssamtalene mellom USA og Kina.

Det er sjeldent at selskaper med så høy profil snubler i starten, skriver nyhetsbyrået AP. De skriver at det er tvil i markedet om hvorvidt de raskt voksende skysselskapene noen gang vil bli særlig lønnsomme.

Aksjene i Ubers rival Lyft falt til 51,09 dollar fredag. Det er 29 prosent lavere enn tegningskursen da aksjen debuterte.

Ubers inntekter vokste i fjor med 42 prosent til 11,3 milliarder dollar mens deres biler fullførte 5,2 milliarder turer. Totalt 91 millioner kunder fikk enten skyss eller matlevering. Men selskapets lave priser har gjort det vanskelig å dekke kostnadene. Uber har tapt 9 milliarder dollar siden selskapet ble til.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.