Rekordmange ulver født i Norge i vinter

Oslo (NTB): Seks helnorske ulvekull er født i Norge i vinter, viser nye tall. Ulvebestanden er i sterk vekst over hele Skandinavia.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det er født seks ulvekull i helnorske revir i 2015. Det er dokumentert gjennom vinterens ulvesporinger og DNA-analyser, skriver Rovdata. Rovdata har ansvaret for overvåking av ulv i Norge.

— Fem av dem er født i revir med minst 50 prosent av sin utstrekning innenfor ulvesonen. Stortingets målsetting om tre årlige ulvekull innenfor ulvesonen er derfor nådd med god margin, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

I fjor var det kun to helnorske ulvekull registrert, som er under bestandsmålet. I år var det derimot hele seks kull. Revirene med ulvevalper som er dokumentert i Norge er i Osdalen, Julussa, Letjenna, Slettås, Mangen og i Østmarka. I tillegg til de seks helnorske ulvekullene, er det blitt født ulvevalper i fire revir på gensen mellom Sverige og Norge.

Ulvebestander er i sterk vekst. Fra 1. oktober i fjor til 15. april i år er det registrert 92 eller 93 ulver i Norge, ifølge Rovdata. Det er en betydelig økning fra i fjor vinter, da det ble registrert mellom 33 og 35 ulver.

— Vi ser en stadig vekst i ulvebestanden i Skandinavia, med en vekst på rundt 15-20 prosent hvert år. Det er en trend vi ser fortsetter i år, sier Kindberg. (©NTB)

Publisert: