— Sannheten er at dette er et budsjett som tar grep om de store utfordringene vi står overfor i dag, og ikke minst i fremtiden, sier Solberg i en kommentar til kritikken opposisjonspartiene retter mot budsjettforslaget.

På kritikken mot at skattelettelser for folk flest monner lite, sier Solberg at hun gjerne skulle gitt mer, men framholder at de tross alt vil komme raskere til når de kommer på sykehus, at barna deres kommer til å gå på bedre skoler og at vi kommer til kjøre på raskere utbygde veier.

— Jeg tror veldig mange er opptatt av at vi løser disse oppgavene, i tillegg til at vi tar grep om de store utfordringene, sier hun.

Kritikken er spesielt høyrøstet på klimafeltet, som ser ut til å bli budsjettaper hvis forslaget ikke blir endret betydelig på dette området, slik Venstre har varslet. Men der finanspolitisk talsmann Terje Breivik (V) nøyer seg med å konstatere at han er skuffet, tar SV og Miljøpartiet De Grønne betydelig kraftigere i.

— Dette tar jeg litt med et smil om munnen. Det vi gjør, er mer enn de rødgrønne noen gang fikk til da de satt i regjering, sier Solberg. (©NTB)