Flere norske lag og foreninger har vært offer for så kalt CEO-svindel den siste tiden. Tre personer er pågrepet i saken. Flere norske lag og foreninger har vært offer for så kalt CEO-svindel den siste tiden. Tre personer er pågrepet i saken. Foto: Erik Johansen / NTB

Tre personer pågrepet etter svindel mot frivillige lag og foreninger

Tre personer er pågrepet for svindel mot lag og foreninger over hele landet. Politiet har beslaglagt penger, og etterforsker flere saker knyttet til de siktede.

Pågripelsene kommer etter en lengre etterforskning av to såkalte CEO-bedragerier. De siktede har lurt lag og foreninger rundt om i Norge til å utbetale til dels store summer til det de tror er betaling for utstyr.

De tre siktede, bosatt i Lofoten og Oslo, ble pågrepet 3. august og har blitt avhørt av politiet.

Nordland politidistrikt har samarbeidet med Sørvest politidistrikt og Oslo-politiet i etterforskningen, og har tatt beslag i penger. Det har også blitt gjennomført ransaking.

– Politiet har gjennom etterforskningen avdekket flere andre bedragerisaker i Norge som kan knyttes til samme avsender, sier etterforskningsleder Ingar Brud i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge politiet har svindelen rammet foreninger som baserer seg på frivillig innsats. Økonomiansvarlig har fått henvendelser fra en angivelig leder om betaling av regning for innkjøpt utstyr.

En av de fornærmede er Ganddal skolekorps i Sandnes, men politiet klarte å fryse pengesummer som tilsvarer beløpene foreningen er svindlet for, i samarbeid med bankene.

Lag og foreninger oppfordres til å være årvåkne og sjekke hvilken epostadresse som er avsender ved henvendelser om utbetaling av penger.