Ulf Leirstein alene om Trump-støtte

Oslo (NTB): Frps parlamentariske leder Ulf Leirstein er alene på Stortinget om sin støtte åpne støtte til Donald Trump i USAs presidentvalgkamp.

Publisert Publisert
  • NTB

Aftenposten har spurt alle stortingsrepresentantene og statsrådene i regjeringen om de støtter Hillary Clinton eller Donald Trump. 70 av 169 stortingsrepresentanter har svart på henvendelsen, og av dem er Leirstein alene om å støtte Donald Trump.

De aller fleste svarer at de støtter Clinton, mens flertallet av Frp-politikerne som har svart ikke vil ta stilling i den amerikanske valgkampen.

Leirstein forteller at han er blitt hetset på nettet etter at han gikk ut med sin støtte til den republikanske presidentkandidaten tidligere i sommer.

— Jeg mener at Trump ikke er så gal som andre skal ha det til. Jeg støtter ham ikke for de veldig skarpe uttalelsene, men politikken som ligger i bunn, sier han.

Ingen i regjeringen støtter Donald Trump åpent. Utenriksminister Børge Brende (H) har tidligere uttrykt skepsis til den omstridte presidentkandidaten og mener mange av uttalelsene hans har skapt uro. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har sagt at han støtter Hillary Clinton i valgkampen. (©NTB)

Publisert