Andhøy anker dommen

Tromsø (NTB): Jarle Andhøy er i Hålogaland lagmannsrett dømt til å betale 45.000 kroner i bot i forbindelse med en seiltur til Antarktis i 2012.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Han opplyser til NRK om at han anker dommen videre til Høyesterett.

— Dommen slår fast at jeg har rett til å seile på åpent hav sør for 60-graden. Men jeg er ikke fornøyd med at Hålogaland lagmannsrett mener at kysten ved Antarktisk ikke er åpent hav, sier Andhøy torsdag ettermiddag.

— Jeg mener at dette er en alvorlig selvmotsigelse i dommen, og jeg anser at dette må bli et interessant juridisk problem for Høyesterett.

Han mistet tre ekspedisjonsmedlemmer da Berserk forliste i Rosshavet 21. eller 22. februar 2011. Før Andhøy dro tilbake til Antarktis året etter, leverte han en blåkopi av sin forrige søknad om tillatelse til polarmyndighetene. Han valgte å reise selv om søknaden ikke ble godkjent av Norsk Polarinstitutt.

Den tre dager lange rettssaken i Tromsø ble fredag avsluttet med at Andhøys forsvarer Brynjar Østgård la ned påstand om at Andhøy må frifinnes for å ha reist tilbake til Antarktis uten godkjennelse og forsikring. (©NTB)

Publisert: