Ny oversikt over rovdyrkullene i Norge

Oslo (NTB): Det er registrert seks bjørnekull og 65 jervekull i Norge, viser den siste bestandsoversikten fra Rovdyrdata.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Oversikten overleveres til Miljødirektoratet 15. mai hvert år. Det viktigste formålet med rapporteringen er å vise hvor mange ungekull av de ulike artene som er født i Norge.

Det ble altså påvist 65 jervekull i Norge i løpet av overvåkingsperioden — 26 kull over det nasjonale bestandsmålet. 17 av kullene ble i løpet av våren felt under såkalte ekstraordinære tiltak, opplyser Rovdata.

Det er estimert at det ble født snaut seks kull med bjørnunger i Norge i 2015, godt under det nasjonale bestandsmålet på tretten.

For gaupa har Stortinget bestemt at bestandsmålet skal ligge på 65 årlige familiegrupper før jakt. I fjor vinter ble det registrert 60 og en halv slik gruppe. Gruppene består av en morsgaupe og en eller flere årsunger.

Som tidligere kjent viste den foreløpige statusrapporten for ulveovervåkingen at det var dokumentert seks eller sju ulvekull i helnorske revir i 2015. Bestandsmålet ligger på tre årlige ulvekull. Den endelige statusrapporten for ulvebestanden i Norge, Sverige og Finland blir presentert om kort tid. (©NTB)

Publisert: