To russere som tok en drink sammen med Litvinenko 1. november, samme dag som han ble akutt syk, har også vært til samtaler i britenes ambassade i Moskva. Litvinenko døde av forgiftning torsdag kveld, opplyste University College-sykehuset i London fredag.Britiske helseeksperter fant ved obduksjonen store doser av den radioaktive isotopen polonium 210 i Livinenkos lik, uten at det var på det rene hvordan Litvinenko hadde fått i seg dette stoffet. Isotoper er varianter av grunnstoffer som ofte samler seg i visse vev i kroppen.

En talskvinne for utenriksdepartementet i London var svært ordknapp i sin kommentar til behandlingen av saken. — Temaet er tatt opp på rutinemessige møter med representanter for den russiske ambassaden, var alt hun ville si.

Andrej Lugovoj, en veteran fra den sovjetiske etterretningstjenesten KGB, sa fredag til radiostasjonen Ekho Moskovij at han og hans forretningspartner Dmitrij Kovtun hadde møtt britiske diplomater i Moskva dagen før. Møtet skjedde helt frivillig, tilføyde han. (©NTB)