I fjor valgte prinsessen å feire jul for første gang i eget hjem sammen med sin svigerfamilien. I år har altså foreldrene valgt å feire jul i nye omgivelser. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feirer julen på Skaugum, der kronprinsessens familie etter all sannsynlighet blir gjester.

Om det blir andre julegjester enn nærmeste familie på Skaugum eller i Lommedalen vil ikke Slottet si noe om.

— Det er privat, så det har jeg ingen opplysninger om, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Ulike tradisjonerKongefamilien har alltid gått til julegudstjeneste 1. juledag. For første gang skjer dette for kongeparets del i Lommedalen kirke i Bærum. Tidligere har Asker kirke og Holmenkollen kapell vært familiens foretrukne kirker 1. juledag, med unntak av Ris kirke da Holmenkollen kapell var ødelagt i brann.

Kronprinsfamilien har valgt å følge kronprinsessens familietradisjoner med kirkebesøk julaften når familien har til tilbrakt julen på Skaugum. Hva de velger i år, har ikke Gjeruldsen oversikt over. Men trolig vil de følge tradisjonen og gå til julegudstjeneste i Asker kirke julaften ettermiddag.

KongsseterenHver julaften har det vært tradisjon at kong Harald og dronning Sonja samler familien, inkludert prinsesse Astrids familie, til julelunsj på Kongsseteren. Hvilke planer de har i år, kan Gjeruldsen foreløpig ikke svare på.

Dronning Sonja benytter ofte juleferien til skiturer i Marka, og bare snøen kommer, skulle forholdene være like gode om hun tar utgangspunkt i Lommedalen eller på Kongsseteren. (©NTB)