Mistenkt skutt under pågripelse i København

En mann som mistenkes for å ha skutt to politifolk og én annen person i Christiania i København, ble selv skutt under pågripelsen torsdag morgen. Tilstanden hans er kritisk.

Publisert:

En politimann ble skutt i hodet, mens en annen politimann ble truffet i foten i en skyteepisode i København natt til torsdag. Foto: Jens Nørgaard Larsen/NTB scanpix Denmark / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det pågikk en intens jakt på den mistenkte gjennom natten, før politiet på morgenen opplyste at han var pågrepet.

25-åringen befant seg på en eiendom i Kastrup. Her ble han omringet av Aktionsstyrken til Politiets Efterretningstjeneste, før han forsøkte å flykte. Det oppsto en kort skuddveksling, og den mistenkte ble truffet. Tilstanden hans beskrives som kritisk.

Under skyteepisoden i Christiania natt til torsdag ble én politimann skutt i hodet, mens den andre ble truffet i foten. En utenlandsk sivilperson ble truffet i låret. Politiet rakk ikke selv å besvare ilden, ifølge dansk TV 2. Tilstanden til den ene politimannen er alvorlig.

Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet, og han har en «kriminell bakgrunn», sa politiet på en pressekonferanse torsdag morgen. Han ble raskt etterlyst med bilde etter skyteepisoden.

Christiania har et rykte som Danmarks hasjhovedstad, og politiet har tidligere i år gjennomført aksjoner rettet mot selgere og brukere. Skyteepisoden i såkalte Pusher Street natt til torsdag skjedde i forbindelse med rutinemessig arbeid i området.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.