I et intervju med Aftenpostens A-magasin sier miljøaktivisten, legen og forretningskvinnen at hun er takknemlig for at hun overlevde. Etter eksperimentell behandling i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systemisk sklerose er prognosene nå positive.

— Det føles som om jeg har fått ny motor. Det er helt fantastisk. Samtidig kjennes det nesten urettferdig at jeg kan sitte her, på vei til å bli frisk igjen. Det er mange som ikke får behandling for systemisk sklerose. Jeg har vært ufattelig heldig som har kunnet reise ut og få det, sier Stordalen - som er gift med hotelleier og investor Petter Stordalen.

Behandlingen 36-åringen gjennomgikk innebærer at hennes stamceller ble høstet, isolert og fryst ned, før hun gjennomgikk flere runder med høydose cellegift for å utslette beinmargen.

Etter lang tids svært hard behandling ble stamcellene injisert, noe som forhåpentligvis gjør at beinmargen blir gjenoppbygd i frisk tilstand.

Først om to år vil hun vite om de nye stamcellene hennes klarer å gjenoppbygge beinmargen, som igjen gjør at hun kan bli helt frisk. (©NTB)