Delvis enighet i sokkeloppgjøret

Oslo (NTB): En time på overtid ble det natt til onsdag enighet i meklingen i sokkeloppgjøret mellom Lederne og NHO-tilknyttede Norsk olje og gass. SAFE tar betenkningstid i påvente av en dom fra Arbeidsretten senere denne måneden.

Publisert
  • NTB

— Vi er svært fornøyd med prosessen og resultatet, som betyr at vi har fått et forpliktende utvalgsarbeid for de interesserte organisasjoner, deriblant Lederne, rundt de særlige utfordringene knyttet til eldre arbeidstakere på sokkelen, sier Ledernes forhandlingsleder Jan Olav Brekke.

Brekke betegner dialogen mellom partene som konstruktiv og løsningsorientert.

Meklingen gikk til Riksmekleren etter at det i forrige måned ble brudd i sokkelforhandlingene mellom Norsk olje og gass og de to arbeidstakerorganisasjonene Lederne og SAFE. SAFE valgte natt til onsdag å ta betenkningstid.

— SAFE ønsker ikke å gjøre noe som kan vise seg å være ulovlig, og forhandlingsdelegasjonen bestemte seg i natt derfor for å avvente en signering eller avvisning av tilbudet som er fremforhandlet i meklingen. Vi tar betenkningstid til det foreligger en dom i Arbeidsretten, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

YS-forbundet SAFE ble 12. juni stevnet av Norsk olje og gass for Arbeidsretten fordi arbeidsgiverne mener at SAFEs plassoppsigelse av 154 SAFE-medlemmer i Esso Norge var ulovlig. En dom fra Arbeidsretten vil ikke foreligge før tidligst 23. juni. (©NTB)

Publisert