Vådeskudd gikk av i politigarderobe i Orkdal

Orkanger/Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Et vådeskudd gikk tirsdag av i politiets garderobe på Orkdal og Agdenes lensmannskontor. Skuddet ble meldt inn samme dag som politiet har fått plikt til å rapportere om slike hendelser.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vådeskuddet er rapportert til Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker, melder Sør-Trøndelag politidistrikt.

— Det skjedde etter endt polititjeneste i forbindelse med at en politimann skulle avvæpne seg og kontrollere våpenet før det skulle legges i våpenskapet, sier konstituert politimester Marit Fostervold i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politimannen var alene i garderoben da vådeskuddet gikk av, og ingen andre skal ha vært i fare, ifølge Fostervold. Hun sier politimannen hadde våpenet i den retningen man skal ha det når man kontrollerer våpen.

— Rutinene ble fulgt, sier Fostervold, og legger til at de mener det ikke er grunn til å ta politimannen ut av tjeneste.

Så langt i år er det registrert 17 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade. Tirsdagens vådeskudd var det tredje innrapporterte i august. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.