Klomsæt mister advokatbevillingen

Sigurd Klomsæt er fratatt bevillingen som advokat, vedtok Bevillingsnemnda i Advokatforeningen onsdag. Klomsæt svarer med søksmål.

Publisert:

Sigurd Klomsæt får ikke lenger praktisere som advokat, bestemte Bevillingsnemnda i Advokatforeningen onsdag. Foto: ARKIV/JARLE MARTINSEN

  • NTB
Denne artikkelen er over åtte år gammel

OSLO: Det er Klomsæts advokat Arvid Sjødin som bekrefter vedtaket overfor NRK onsdag. Sjødin sier de er overrasket over vedtaket på grunn av bevisgrunnlaget som lå til grunn for vedtaket. De vil nå gå til sak mot nemnda.

— Dette går umiddelbart til retten. Vi saksøker bevillingsnemnda. Det er viktig at de får stå til rette og vise hva slags bevis de har lagt til grunn, sier Sjødin.

Bevillingsnemnda ønsker ikke å kommentere vedtaket før det offentliggjøres torsdag.

Bakgrunnen for innstillingen fra Tilsynsrådet er at Klomsæt skal ha lekket politiets bilder av Anders Behring Breivik fra terroraksjonene 22. juli til mediene. Bildene var en del av materialet som ble sendt ut til bistandsadvokatene.

Klomsæt nekter for at han eller hans advokatkontor har lekket bildene. Vedtaket betyr at Klomsæt ikke kan praktisere som advokat eller opptre som rettshjelper.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.