Ifølge Aftenposten var det en misforståelse som førte til at en bekymret kvinne kontaktet politiet.Mannen ringte på hos kvinnen i 19.30-tida og fortalte at han kom fra Uganda. Kvinnen skal ha oppfattet at han var student og at han tigget om penger, før han dro fram en betalingsterminal.

– Dette er nok en beklagelig misforståelse, sier Carlos Tenold, som leder Studentprogrammet hos Norsk Bokforlag.

Han forklarer at forlaget i 45 år har samarbeidet med utenlandske studenter, som reiser rundt på forlagets mopeder og selger bøker om natur og helse.

– I år er det første gang de har med seg betalingsterminal. Og dette har kanskje forvirret noen, sier han til Aftenposten.

Ifølge Tenold får studentene en god provisjon av boksalg, og pengene de tjener er med på å finansiere studiene deres i Norge.

– I Asker har vi for øyeblikket fire selgere. Tre er fra Uganda og en fra Mosambik. Totalt har vi 58 studenter som jobber som selgere for oss, fra Kristiansand til Tromsø

Politiet er glad for at saken ble raskt oppklart.

––Vi fikk en melding om den angivelige tiggeren med betalingsterminal tirsdag kveld. Vi har aldri fått slike meldinger før. Nå oppretter vi kontakt med Norsk Bokforlag, slik at vi får full klarhet i dette, sier operasjonsleder Arild Bakken i Asker og Bærum politidistrikt. (©NTB)