Oslo Børs endte flatt fredag. Oslo Børs endte flatt fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Flat fredag på Oslo Børs

Oslo Børs endte i null på ukens siste børsdag, tross kraftig oljeprisfall etter at Donald Trump fikk påvist koronasmitte.

Hovedindeksen endte opp med 0,03 prosent fredag.

Det kommer etter at det kun ble mindre endringer hos de største selskapene på børsen i løpet av dagen. Blant de 20 selskapene med høyest markedsverdi på børsen, var det kun sju som hadde endringer på én prosent eller mer.

Aker Solutions ble dagens børsvinner med en oppgang på 10 prosent etter at de etter børsslutt torsdag offentliggjorde en ny milliardkontrakt.

Dagens taper ble SAS med en nedgang på 14,8 prosent. Tidligere fredag truet Luftfartstilsynet med bøter dersom ikke SAS betaler tilbake utestående refusjonskrav til kundene sine innen 1. november.

Dagens mest omsatte ble igjen Equinor med 384 millioner kroner. Aksjen falt 0,2 prosent.

Oljeprisen falt kraftig fredag. Ved stengetid fredag ble ett fat nordsjøolje omsatt for 39,53 dollar. Det er rundt én dollar lavere enn ved stengetid torsdag. I løpet av fredagen var oljeprisen nede i under 39 dollar. Det kommer etter at det tidlig fredag morgen ble bekreftet at USAs president Donald Trump har testet positivt på koronaviruset.

– Vi så i dag tidlig at aksjemarkedene og industrimetallene falt, men oljen var mer sensitiv til situasjonen i dag og falt mer. Så kan man spørre seg i hvilken grad dette dreier seg om Trump versus Biden, eller om dette er en del av utviklingen vi allerede så. Det er vel en kombinasjon av de to tingene, sier oljeanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB til Dagens Næringsliv.

De viktigste børene i Europa falt noe i løpet av fredagen. DAX 30 i Frankfurt gikk ned med 0,8 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London falt med henholdsvis 0,6 og 0,3 prosent.