Aksjonærene strømmet til Norske Skogs generalforsamling på Colosseum kino i Oslo torsdag. Det er knyttet stor spenning til om Third Avenue og Unionen-trioen Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik får flertall for sitt ønske om å redusere skogeiernes makt i selskapet.— Det blir trolig en kinoforestilling hvor ikke så mye kommer til å skje, sa en tilsynelatende rolig Stray Spetalen før han gikk inn på møtet. Han la til at det vil være naturlig at skogeierne nå får mindre makt i selskapet siden eierandelen deres har blitt mindre de siste ti årene.

Om sine forventninger til møtet sa Gusevik at han håper Norske Skog nå får et styre, en bedriftsforsamling og en valgkomité som kan få selskapet på rett kjøl.

Unionen eier 5,94 prosent av Norske Skog, mens det amerikanske investeringsfondet Third Avenue kontrollerer 7,3 prosent av selskapet. Norske Skogs valgkomité har innstilt Unionens Stray Spetalen som ny nestleder i styret, og Ove Gusevik som nytt medlem av bedriftsforsamlingen. (©NTB)