Aktor, statsadvokat Jogeir Nogva, sa i prosedyren i Fjordane tingrett fredag at drapet på Anne Slåtten var seksuelt motivert.En 42 år gammel mann fra Bygstad i Sogn og Fjordane er tiltalt for forsettlig drap og forsøk på voldtekt av Anne Slåtten søndag 6. juni 2004. Han har ikke erkjent straffskyld.

Han er også tiltalt for promillekjøring med bil kort tid etter at drapet fant sted. Promillekjøringen har han erkjent straffskyld for.

Fjordane tingrett er nå sammensatt av to fagdommere og to lekdommere, etter at lekdommer Hans Grov torsdag ble erklært inhabil. Dette betyr at fagdommerne er i flertall, ettersom dommer og rettens administrator Terje Mowatt har dobbeltstemme. Årsaken til at Grov ble erklært inhabil var at han uttalte seg til en journalist om skyldspørsmålet.

Hovedforhandlingen i Slåtten-saken avsluttes fredag. Etter at aktor avsluttet sin prosedyre, skal bistandsadvokat Rune Tysse og forsvarer Ivar Blikra holde sine prosedyrer. Deretter blir saken tatt opp til doms, og en dom er ventet fredag om en uke. (©NTB)