Det sier etterforskningsleder Øivind Sveistrup til NTB. Det døde er etter all sannsynlighet Chi Thi Mong Tran (14), som har vært savnet siden søndag kveld.¿Rettsmedisinere kunne onsdag kveld ikke foreta undersøkelser i leiligheten hvor jenta ble funnet død. Bevismateriale kan dermed ha gått tapt, sier etterforskningsleder Øivind Sveistrup.

Sveistrup sier politiet ønsket og ba om assistanse av rettsmedisinere, men arbeidstidsordningene for denne gruppen fagfolk gjorde det praktisk umulig å imøtekomme ønsket.

¿Det er sterkt beklagelig. Vi står i den situasjon at bevismateriale i form av DNA-spor som ødelegges etter kort tid, kan ha gått tapt, sier Sveistrup.

Kripos fortsetter

Politiet fant den døde jenta i leiligheten onsdag formiddag. Tre timer etter var kriminalteknikerne på plass i Moss og startet arbeidet.

¿Kripos-etterforskerne gjenopptar arbeidet på åstedet når resultatene av obduksjonen foreligger torsdag, opplyser Sveistrup.

En mann som leide leiligheten hvor jenta ble funnet død, er etterlyst. Mannen var torsdag formiddag ikke siktet for noe kriminelt. Når obduksjonsrapporten foreligger torsdag, avgjør politiet om den etterlystes status skal endres fra vitne til mistenkt. Samtidig vil det bli avgjort om Interpol skal kobles inn i saken, og om man skal rykke ut med navn og bilde av den etterlyste.

Iraner

Politiet har satt Telenor i sving med å kartlegge om jenta har etterlatt mobiltelefonspor før hun ble funnet død. Dette arbeidet var torsdag formiddag ikke avsluttet, sier etterforskningsleder Øivind Sveistrup til NTB.

Ifølge Dagbladet er den etterlyste rundt 45 år gammel og fra Iran. Mannen ble kontaktet av politiet allerede mandag, dagen etter at Chi Thi Mong Tran forsvant. Mannen skal da han gitt politiet et noenlunde tilforlatelig svar om at han ikke kjente til forsvinningen.

Da politiet på nytt forsøkte å kontakte mannen onsdag, var han ikke å finne. Den etterlyste skal ha flyttet inn i leiligheten for om lag ett år siden. Han skal ha bopel også i Oslo.