- Asyl til Snowden kan skade våre sikkerhetspolitiske interesser

Oslo (NTB): Asyl til Edward Snowden vil skade Norges forhold til USA og er dermed svært lite sannsynlig, mener UiB-forsker Terje Knutsen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Amerikaneren Edward Snowden kommer ikke til å få asyl i Norge på grunn av vårt tette forhold til USA, tror forsker Terje Knutsen ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

— Et tett forhold til USA er Norges beste sikkerhetsgaranti. Å gi Edward Snowden asyl i Norge vil skade våre sikkerhetspolitiske interesser betydelig, sier han.

Snowden søkte om asyl i Norge mandag ettermiddag i en faks til den norske ambassaden i Moskva. Vanligvis blir asylsøknader som sendes fra utlandet avvist, men flere norske politikere og organisasjoner har tatt til orde for at asylsøknaden bør behandles likevel.

Snowden har sendt asylsøknader til en rekke andre land, men har foreløpig kun møtt avvisninger. Både Polen og Finland signaliserer tirsdag at de vil si nei til amerikaneren.

Det landet som skulle innvilge asyl til Snowden, vil komme under sterkt diplomatisk press fra USA. Ingen av de europeiske landene vil risikere dette, tror Terje Knutsen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.