President François Bozize har flyktet til nabolandet Kongo, opplyste en regjeringskilde søndag. En ansatt hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sa senere på dagen at regjeringen i Kongo har bedt FN om hjelp til å transportere familien til Bozize fra den kongolesiske grensebyen Zongo. Det skal dreie seg om i alt 25 familiemedlemmer.

Øyenvitner meldte søndag morgen om kraftige skuddvekslinger i hovedstaden. En av dem forteller til Reuters at flere sørafrikanske soldater er drept.

— Jeg så likene av seks sørafrikanske soldater. Alle var skutt. Kjøretøyene deres var også ødelagt. Andre sørafrikanske soldater kom for å hente likene, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Franske myndigheter har oppfordret franske innbyggere i landet om å holde seg hjemme etter at kampene for få dager siden blusset opp igjen etter en to måneder lang våpenhvile.

Søndag gjentok de beskjeden om at franske borgere bør bevege seg så lite som mulig. Men det er ikke aktuelt å sende flere soldater til landet, ifølge en talsmann for det franske utenriksdepartementet. (©NTB)