Hodne ble i Gulating lagmannsrett fredag dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan (24) adgang til sin frisørsalong på Bryne. Nå fortsetter den rettslige striden.

– Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sier 24-åringens advokat, Sulman Hussain hos advokatfirmaet Actio, til NTB.

50.000 kroner

Han opplyser at de vil be om oppreisning på 50.000 kroner for skaden de mener Bayan er påført som følge av uttalelsene.

– Vi ønsker ikke å ha uttalelsene på trykk, men Hodne bretter ut min klients privatliv og skriver om hendelser av svært privat karakter offentlig på Facebook, sier Hussain.

– I tillegg kommer Hodne med svært negative karakteristikker av Bayan, sier han

Som eksempel nevner Hussain begreper som «psykopat», «slange» og «lystløgner».

– Dette er uttalelser om min klient som går ut over ytringsfrihetens rammer og rammes av skadeerstatningslovens paragrafer om ærekrenkende utsagn fremsatt i det offentlige rom, sier han.

– Ufin fremgangsmåte

– Vi har sendt prosessvarsel både til Hodnes advokat og til Hodne selv og venter nå på svar, sier Hussain.

Merete Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, sier til NTB hun ikke har mottatt prosesskrivet fra Bayans advokat og derfor ønsker verken hun eller Hodne å kommentere saken foreløpig.

– Vi har ikke fått de nødvendige opplysningene, men jeg reagerer på at pressen blir varslet om et slikt søksmål uten at motsatt part har forsikret seg om at vi er informert. Det har jeg aldri opplevd tidligere og tolker det som et utspill for å få mest mulig oppmerksomhet om saken. Jeg synes fremgangsmåten er ufin, sier Ellefsen Eide.

Hun har foreløpig ingen tanker om hvilken belastning en eventuell ny rettssak vil være for Hodne.

– Det får vi se på når jeg får snakket med henne. Hun har fortsatt ikke tatt stilling til om den andre saken skal ankes. Det vil bli avgjort etter helgen, sier advokaten.

Hussain sier at han håper Facebook-saken kan komme opp i Jæren tingrett i løpet av våren, om det ikke inngås forlik før den tid. (©NTB)