Det skriver avisen The Sunday Times. Ideen er et av forslagene i en rapport om sikkerhet i luftfarten laget av John Wheeler, en tidligere minister for de Konservative, på oppdrag fra regjeringen.Et sammendrag av rapporten ble offentliggjort i forrige måned, men der ble ikke forslaget nevnt.

Ideen ble opprinnelig introdusert i kjølvannet av terroraksjonene 11. september i fjor. Nå har ideen blitt aktualisert på nytt som følge av etterretningsinformasjon mulige terrorangrep mot Storbritannia. Ifølge The Sunday Times er det ting som tyder på at Heathrow flyplass er terroristmål. Tre personer som mistenkes å tilhøre al-Qaida-nettverket har fortalt om planer om å kapre et passasjerfly fra Heathrow for å styrte det et sted i Storbritannia. To av dem sitter fengslet i USA, de tredje i Tyskland.

Ifølge avisen er det aktuelt å be flyselskapene dele kostnadene med å ha politi om bord på flyene. Et lignende prosjekt i Australia koster 5,7 milliarder kroner årlig.

Ideen om "sky marshals" er et av forslagene i Wheeler-rapporten. Det er én av valgmulighetene, men ingen beslutning er tatt ennå, sier en talsmann for innenriksdepartementet til The Sunday Times.