Kate og William viste fram den nye prinsen

Hertuginne Kate og prins William har fått sitt tredje barn, en sønn. To spente storesøsken fikk mandag ettermiddag møte sin nye lillebror.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over to år gammel

Mandag ettermiddag, seks timer etter fødselen, kom de nybakte trebarnsforeldrene Kate og William ut på sykehustrappen på St. Mary's Hospital i London med sin nyfødte sønn.

Stolte viste de fram den lille prinsen og vinket til de mange som hadde møtt opp utenfor fødeklinikken, før de dro kjørte hjem til Kensington Palace.

Kort tid før hadde prins William tatt med seg prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) for at de skulle få hilse på sin nye lillebror.

3,8 kilo

Hertuginne Kate ankom sykehuset tidlig mandag morgen, og på formiddagen ble prinsen født.

– Hennes kongelige høyhet, hertuginnen av Cambridge, fødte klokka 11.01 (lokal tid) en sønn, heter det i en kunngjøring, der det opplyses at alt står bra til med mor og barn.

Den lille gutten veier 3,8 kilo, og prins William var til stede under fødselen på St. Mary's Hospital. Prins William ble selv født på det samme sykehuset, og det samme ble broren prins Harry.

Familien henrykt

– Dronningen, hertugen av Edinburgh, prinsen av Wales, hertuginnen av Cornwall, prins Harry og medlemmer av begge familier er informert og gleder seg over nyheten, heter det videre i kunngjøringen fra Kensington Palace.

Gutten som ble født mandag, blir dermed nummer fem i arvefølgen etter bestefaren prins Charles, sin far prins William og sine to eldre søsken.

Onkelen, prins Harry, blir dermed skjøvet ned et hakk i arvefølgen og er nå nummer seks.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.