– Jeg vil forsvare hennes rett til å gå til et slikt skritt, for det er av og til moralske grunner i et demokratisk samfunn til å gripe til sivil ulydighet, sier Lysbakken til Bergens Tidende.

Kommunalråd Miljeteig gikk i helgen ut og fortalte at hun har skjult kurdere i flere år, og er villig til å gjøre det igjen.

På spørsmål om dette ikke er lovbrudd, sier Lysbakken:

– Ja, men også en politiker må i en gitt situasjon ha rett til å gå til et slikt skritt. Miljeteig er lokalpolitiker i Bergen og har ikke vært med på saksbehandlingen sentralt. Hun står i en helt annen situasjon enn en statsråd eller stortingsrepresentant for den del. Jeg er ikke i tvil om at en kommunalråd må ha lov til å velge en slik løsning som hun har gjort.

Lysbakken sier til avisen at også han har vært med på å skjule flyktninger i Bergen, men at det var før han ble stortingsrepresentant i 2001. – Det er ingenting i veien for at jeg kunne ha gjort dette samme mens jeg satt på Stortinget, for det er bred aksept for sivil ulydighet når samvittigheten tilsier det – selv om det betyr lovbrudd, tilføyer han.