Åtte gårder har svineinfluensa

Det er påvist svineinfluensasmitte i ytterligere tre svinebesetninger i Nord-Trøndelag. Til sammen er det bekreftet åtte tilfeller i fylket.

Publisert: Publisert:

INFLUENSA: Åtte gårder i Norge har besetninger av gris som er smittet av svineinfluensa. Disse grisene på Voll gård i Trondheim er ikke smittet av svineinfluensa og folk kan trykt besøke grisen. Foto: Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over 11 år gammel

OSLO: Tidligere denne uken ble det påvist smitte i to besetninger i Levanger. Torsdag kom prøvesvar fra Veterinærinstituttet fra flere andre gårder i området. Tidlig torsdag ettermiddag ble det kjent at tre svinebesetninger var smittet, og et par timer senere kom beskjeden om smitte på ytterligere tre gårder.

— Totalt er det nå påvist influensasmitte i åtte besetninger, men én av prøvene må gjennomgå videre laboratorieundersøkelser for endelig bekreftelse, opplyser Mattilsynet.

Også i de tre siste tilfellene er det mistanke om smitte via direkte eller indirekte kontakt med influensasyke røktere eller eiere. Alle gårdene dette gjelder ligger i området mellom Stjørdal og Levanger i Nord-Trøndelag.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.