Dialog skal hindre vold blant asylsøkere

Oslo (NTB): Egne dialoggrupper skal redusere vold i og utenfor norske asylmottak. Regjeringen setter av 12 millioner kroner til formålet i revidert nasjonalbudsjett.

Publisert Publisert
  • NTB

— Asylsøkere skal følge norske lover og regler og da er det en forutsetning at de lærer dette. Vold er fullstendig uakseptabelt, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB.

Tiltaket er en del av integreringsmeldingen som legges fram 11. mai. Der vil regjeringen også foreslå at alle som kommer til Norge og bor på asylmottak skal gjennom en 50 timers opplæring i norsk kultur, lover og regler.

— Arbeidet med tidligere prøveprosjekt viser gode resultater ved å jobbe mot vold gjennom holdninger. Man legger ikke igjen holdningene som man har med seg fra hjemlandet på grensen inn til Norge, poengterer statsråden.

Listhaug skal onsdag ettermiddag besøke Hvalstad transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere sammen med statsminister Erna Solberg (H). Der vil andre tiltak i den kommende integreringsmeldingen bli lansert. Blant annet vil de to konkretisere hvordan nyankomne asylsøkere og flyktninger skal møtes med krav om jobb eller skolegang for lettere å kunne integreres i det norske samfunnet. (©NTB)

Publisert