Skottlands ja-general Alex Salmond trekker seg

Edinburgh (NTB-Reuters-Ritzau): Ja-general Alex Salmond sier han aldri vil gi opp drømmen om et selvstendig Skottland. Men han trekker seg som førsteminister og overlater kampen til andre.

Publisert
  • NTB

Fredag ble det klart at et flertall av skottene stemte nei til løsrivelse fra Storbritannia. Dermed fikk Salmond ikke oppfylt drømmen som han har kjempet for nesten hele sitt voksne liv.

Alex Salmond, som sto i spissen for kampen for skotsk uavhengighet, ga fredag beskjed om at han trekker seg både som partileder for Skottlands nasjonalistparti (SNP) og førsteminister.

— Min tid som leder er snart over, men for Skottland kommer kampen til å fortsette, og drømmen vil aldri dø, sa Salmond til pressen i Edinburgh dagen etter folkeavstemningen.

Han sier han ikke kommer til å ta gjenvalg som partileder ved landsmøtet i november, og at han da samtidig kommer til å gi seg som førsteminister.

Folkeavstemningen, som ble holdt torsdag, endte med at 55,3 prosent sa nei, mens 44,7 prosent sa ja til skotsk uavhengighet. (©NTB)

Publisert