Norge signerer klimagassavtale i New York

Oslo (NTB): Norge er ett av flere land som tirsdag signerer en avtale om å redusere utslippene av kortlivede klimagasser som metan. Miljøstiftelsen Zero håper på konkrete tiltak for rask reduksjon.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Klima— og miljøminister Tine Sundtoft (H) offentliggjør avtalen sammen med blant andre FNs generalsekretær Ban Ki-moon og statsminister Erna Solberg (H) i forbindelse med klimatoppmøtet i New York.

— Avtalen er et glimrende eksempel påhvordan myndighetene kan arbeide sammen med privat sektor foråredusere utslippene gjennom frivillige partnerskap. Vi får ingen løsning uten privat sektor, sier Sundtoft.

Miljøstiftelsen Zero mener det er på høy tid med en slik avtale.

— Nå må vi se på innholdet i avtalen når den kommer, men jeg vil si at den må inneholde ganske kraftige tiltak for å redusere utslippene av korte klimagasser raskt. Dette er drivhusgasser som bidrar til å øke temperaturen på kort sikt, sier nestleder Kari Elisabeth Kaski i Zero til NRK.

Hun sier manglende fremgang i de internasjonale klimaforhandlingene gjør at initiativer som den nye avtalen, er nødvendige for å få fortgang i å redusere utslippene. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.