Oversvømmelse på Jæren etter kraftig uvær

Rogaland (NTB): På Vigrestad på Sør-Jæren hersker flomkaos i morgentimene torsdag. Stedet er stengt for all trafikk etter kraftig regn— og tordenvær.

Publisert Publisert
  • NTB

— Alle tilgjengelige mannskaper er ute for å hjelpe folk, sier brann- og redningssjef Henry Ove Berg hos brannvesenet i Sør-Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Vigrestad-området i Hå kommune er verst rammet. Brannvesenet har blant annet fått henvendelser fra minimum 40 fortvilte huseiere med vann i kjelleren, skriver VG. Kommuneadministrasjonen og politiet melder også om stor pågang på grunn av uværet.

— Det har vært tordenvær og kraftige nedbørsmengder i enkelte perioder i store deler av området, nesten helt til Stavanger, sier Trygve Ravndal, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt.

Uværet skaper også trøbbel for Jærbanen, som ifølge Jernbaneverket på Twitter er strømløs mellom Ogna og Vigrestad. Det skal gå buss for tog på strekningen.

15-20 beboere i eldresenteret Gjegnet på Vigrestad er i ferd med å bli evakuert på grunn av flommen, skriver Stavanger Aftenblad. (©NTB)

Publisert