- Nusrafronten og ISIL slår seg sammen

Beirut (NTB-AFP): Den syriske fløyen av al-Qaida, Nusrafronten, har sverget troskap til den ekstreme islamistgruppen ISIL, ifølge en eksilgruppe.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

— De er rivaler, men begge gruppene fører hellig krig og er ekstremistiske. Dette vil skape konflikter med andre opprørsgrupper, deriblant islamister, i området, sier Rami Abdulrahman, leder i den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Nusrafronten og ISIL er begge grupper som er sterkt påvirket av al-Qaidas radikale muslimske ideologi, men gruppene har det siste året kjempet mot hverandre i Syria.

Konflikten skyldes blant annet at ISIL (Den islamske staten i Irak og Levanten) er blitt anklaget for en rekke brutale overgrep mot sivile. Begge gruppene har mange utenlandske jihadister som medlemmer.

Ifølge Abdulrahman har sammenslåingen stor betydning ettersom det vil bety at ISIL får kontroll over begge sider av grensen, ved Albu Kamal i Syria og Al-Qaim i Irak. Byen Al-Qaim ble tatt av ISIL-opprørerne lørdag.

Den siste tiden skal det også ha vært konflikt mellom Nusrafronten og lokale opprørere, noe som kan ha ført Nusrafronten nærmere ISIL. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.