Politiet etterlyser en mann med grå hettegenser og svart joggebukse. Mannen er 175-180 centimeter høy og har slank kroppsbygning. Han var iført en lysegrå hettegenser eller jakke og en svart joggebukse, opplyser politiet.

Politiet mistenker at denne mannen står bak en voldtekt av en eldre kvinne i midten av juli og voldtektsforsøket som skjedde natt til søndag.

— Det er viktig å poengtere at gjerningspersonen kan ha skiftet klær, og kan ha hatt en annen påkledning før og etter ugjerningen, sier politiinspektør Elin Drønnen ved Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Politiet ber videre folk i området om å gjennomsøke søppelkasser og lignende i tilfelle gjerningsmannen har kastet dem. Rundt 30 personer går også tirsdag dør til dør for å få informasjon om saken.

Natt til søndag ble en eldre kvinne overfalt og forsøkt voldtatt i sitt hjem i en omsorgsbolig på Vågstunet i Sula kommune. Også mellom 15. og 16. juli ble en kvinne i 80-årene voldtatt i sitt eget hjem på Sula. Denne kvinnen var ikke i stand til å gi noen god beskrivelse av gjerningsmannen. (©NTB)