Dagligvarekjeden vurderer å klage NRKs Brennpunkt-redaksjon inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for programmet som ble sendt tirsdag, skriver Nettavisen.

Reitan holdt et innlegg under Dagligvareleverandørenes forenings årsmøte sist høst. Der var også Listhaug, noe NRK fikk med seg og filmet. Problemet er at Listhaug forlot møtet før innlegget ble holdt. I programmet er det klippet inn bilder av henne mens hun tilsynelatende lytter til det Reitan har å si.

— Vi har handlet i god tro. De som var til stede, trodde hun var i salen, sier Brennpunkt-redaktør Odd Isungset. Han forklarer at kameraet var rett mot podiet da innlegget ble holdt, og at budskapet er rettet til statsråden. Bildene av en lyttende Listhaug er klippet inn i etterkant, noe Isungset beskriver som «en vanlig produksjonsteknisk metode».

— Jeg beklager at vi ikke var godt nok orientert om at statsråden ikke satt i salen, sier Isungset. Han påpeker også at både Landbruksdepartementet og Rema har sett innslaget på forhånd uten å ha påpekt feilen.

Rema mener NRK bedriver historieforfalskning, og Reitan sier hans utsagn ble tatt ut av sin sammenheng og satt inn i en konstruert kontekst. (©NTB)