Norwegian er sterkt preget av koronakrisen og har fra før kansellert 3.000 flyavganger i tiden framover.

– Dette er en situasjon som mangler sidestykke, fastslår Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

– Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier han videre.

Tiltakene skjer etter at USA onsdag varslet innreiseforbud fra land i Europa. De nye kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av Norwegians langdistansenettverk, samt en firedel av Europa-flygningingene.

Drøssevis med kanselleringer

Alle flygninger til Italia er også blitt kansellert. Også de aller fleste flygninger til USA fra blant annet Oslo, Amsterdam, Paris, Barcelona og Stockholm er kansellert fram til slutten av mars. I april gjelder det samtlige flygninger på disse rutene.

I samme periode vil alle ruter mellom London Gatwick og USA foreløpig gå som normalt, i et forsøk på å omdirigere kundene via London.

Norwegian kansellerer også en betydelig del av flygningen innenlands i Norge. Det samme gjelder flygninger i Skandinavia som for eksempel Oslo-København og Oslo-Stockholm.

Permitterer 5.000 ansatte

Flyselskapet permitterer også opp til halvparten av sine ansatte, og ifølge NRK er det opptil 5.000 ansatte som nå blir permittert.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian utelukker ikke at situasjonen kan forverre seg ytterligere.

– Situasjonen endrer seg fra time til time, og det kommer nye råd fra helsemyndigheter over hele verden. Da er det klart at dette kan øke i både omfang allerede fra i morgen av, sier han.

Norwegian hadde nok en tung dag på børsen torsdag. Aksjen falt med hele 22 prosent til 7,43 kroner, sterkt preget av at USA onsdag varslet innreiseforbud fra land i Europa. Den siste måneden har aksjeverdien til Norwegian falt over 80 prosent.