Prinsen landet i Vancouver mandag kveld lokal tid. Før han dro fra Storbritannia, hadde han deltatt på et møte med britiske og afrikanske investorer i London. Det var ventet å være prins Harrys siste offisielle oppdrag som arbeidende medlem av kongefamilien, skriver Daily Telegraph.

Avisen beskriver reisen som symbolsk siden den kommer bare to dager etter at Buckingham Palace i en kunngjøring meddelte at prins Harry og hertuginne Meghan ikke lenger skal bruke tittelen «kongelig høyhet».

Harry droppet middagen med de besøkende afrikanske lederne på Buckingham Palace for å ikke overskygge broren William, som var vert for arrangementet, skriver Daily Mail.

Avisen viser også bilder av Meghan som går tur med parets sønn og to hunder utenfor hjemmet i Vancouver.

Meghan og Harry kunngjorde 8. januar at de ønsker seg mer uavhengighet uten kongelige plikter, og at de vil veksle på å bo mellom Storbritannia og Canada. Årsaken er den voldsomme og til tider svært negative oppmerksomheten fra britisk presse.

I en tale søndag til stiftelsen Sentebale sa Harry at de ikke følte de hadde noe annet valg enn å gi opp sin kongelige posisjon og plikter.

Harry, som fortsatt er den sjette i arverekkefølgen til den britiske tronen, hadde mandag et 20 minutter langt uformelt møte med statsminister Boris Johnson.

Johnson sier hele landet ønsker Harry and Meghan alt godt i framtiden.