Uenighet om løslatelse av ukrainsk flyger

Moskva (NTB-Reuters): Dagen etter at Ukraina og Russland skrev under på en fredsplan, er det uenighet om hvorvidt avtalen betyr at den ukrainske flygeren Nadja Savtsjenko skal løslates.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ett av punktene i fredsplanen mellom de to landene, er ifølge Ukrainas president Petro Porosjenko at alle krigsfanger skal slippes fri innen 19 dager. Dermed forventer ukrainerne at flygeren Nadja Savtsjenko, som har sittet fengslet i Russland i åtte måneder, skal slippes fri.

Fredag sier imidlertid Putins talsmann Dimitrij Peskov at spørsmålet om å løslate Savtsjenko ikke ble diskutert da partene forhandlet i Minsk, slik Porosjenko hevder.

— Skjebnen hennes skal avgjøres av en russisk domstol, sier Peskov.

Porosjenko sa torsdag at han ba om en umiddelbar våpenhvile og at krigsfanger skulle løslates umiddelbart. Russland ønsket imidlertid en senere tidsfrist, ifølge den ukrainske presidenten.

Ifølge avtalen skal de to presidentene, samt Frankrikes president François Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel, holde tett kontakt for å sørge for at partene følger avtalen. Det første møtet vil skje via telefon i løpet av noen dager, ifølge Kreml. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.