Strauss-Kahn kalte kvinner «gaver» og «utstyr»

Lille (NTB-AFP): Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn måtte torsdag svare for sin språkbruk om kvinnene på sexfestene i Carlton-saken, samt hvorfor han holdt sin leilighet i Paris hemmelig.

Publisert
  • NTB

Strauss-Kahn nekter for å ha organisert sexfester i Carlton-saken, og hevder han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte. Påtalemyndigheten mener den tidligere IMF-sjefens språkbruk i SMS-er tyder på noe annet.

«Hvem har du med i bagasjen?» spurte han den medtiltalte forretningsmannen Fabrice Paszkowiski i en tekstmelding. I andre meldinger som retten fikk se, omtalte han kvinner som «utstyr» og «gaver».

65-åringen innrømte at ordene referer til kvinner på sexfestene, men forklarte at ordvalget kun var «guttestreker». Snarere enn å bevise at han er skyldig, mener han SMS-utvekslingen viser at det ikke var han som tok initiativ til festene.

Strauss-Kahns hemmelige leilighet i Paris ble også tema under hans siste dag i vitneboksen. At leiligheten ble brukt til noen av sexfestene, viser ifølge påtalemyndigheten at Strauss-Kahn har tilrettelagt for prostitusjon, og dermed kan dømmes for hallikvirksomhet.

På spørsmål om hvorfor leiligheten sto i en kamerats navn, og hvorfor han ikke opplyste om den til etterforskerne, forklarte Strauss-Kahn at han trengte et diskret sted hvor han kunne møte kvinner og venner fra politikken. (©NTB)

Publisert