KrF og Venstre sår tvil om Solbergs forklaring av oljetabben

Oslo (NTB): Verken Venstre eller KrF tror på statsminister Erna Solbergs (H) forklaring om at samarbeidsavtalen om oljenominasjonene ble glemt.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Jeg har kjent den damen så lenge at jeg vet at hun ikke er i stand til å glemme noe som helst. Denne feilen ligger nok et annet sted, sier Trine Skei Grande til VG.

Både olje- og energiminister Tord Lien og statsminister Erna Solberg har fått krass kritikk etter det onsdag ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Solberg sa torsdag kveld at samarbeidsavtalen ble glemt ettersom hele kartet over alle leteområdene ikke ble lagt fram. Overfor NTB tar hun selvkritikk for det hun beskriver som en «uklar setning» og avviser at regjeringen har glemt samarbeidsavtalen.

— Allerede den dagen vi la fram 24. konsesjonsrunde, var jeg klar på at Lofoten, Vesterålen og Senja ikke er en del av denne konsesjonsrunden, nettopp i respekt for samarbeidsavtalen. Dette ble ikke hensyntatt da OED sendte ut invitasjonen til oljeselskapene. Derfor har olje- og energiministeren presisert at disse områdene ikke er en del av 24 konsesjonsrunde, sier hun.

Grande sier det var lurt av regjeringen å snu. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.