Like før klokken 12 melderSogn Avisat minst seks hus og tre broer er tatt av flommen langt Flåmselva.

Dette kommer altså i tillegg til de fem husene som er meldt fra Odda i morgentimene. Et ukjent antall driftsbygninger er også gått med i storflommen, skriver Aftenposten.no.

— Det vi vet er at det er broer som er ødelagt, det er skader på veier, i tillegg er der hus som er rast helt ut og det er hus som har fått store skader. Våre innbyggere er veldig opptatt av hvordan det nå ser ut når de kommer seg tilbvake til husene sine, og det forstår jeg, sa ordfører Noralv Distad til Aftenposten i formiddag.

Ifølge politiet er 143 personer er evakuert fra Flåm. I tillegg kommer de som gjennomførte en frivillig evakuering. Aurland kommune har en liste på 252 personer som har forlatt hjemmene sine.

Det har vært vanskelig å få oversikt over skadene i Flåm siden bygda har vært mer eller mindre avsperret. Strømmen i bygda ble koblet ut i går kveld som følge av at en trafo holdt på å velte.

- Dette er dramatisk

I Odda er grunnen under husene i Odda ble gravd ut av elven Opo, som har gått langt over sine bredder.

39 hus er blitt evakuert i løpet av natten, og sentrumsbroen har kollapset.

- Dette er dramatisk, særlig for de som har mistet hjemmet, sier Odda-ordfører John Opdal i Odda.

Totalt 68 personer evakuert i Odda, opplyste lensmann Terje Kvalvik klokka 10. Det er også fare for ras i området som følge av vannmassene.

En buss er også blitt offer for vannmassene, i tillegg til en broen som forbinder Odda sentrum med nabobygda Hjøllo. Hjøllo står dermed uten veiforbindelse.

Vannstanden på vei ned

Ordfører Opdal sier at det ikke er meldt om noen personskader i forbindelse med flommen. Onsdag formiddag ble det også meldt om bedre forhold, særlig fordi regnet har stoppet.

- Situasjonen er på bedringens vei, og vannstanden er på vei ned. Men det er fortsatt hus som står i fare av å bli tatt av flommen, sier Opdal.

Også i Flåm er nå vannstanden i Flåmselva på vei nedover.

- Ikke oversikt over skadene

To Sea King redningshelikoptre ble satt inn i evakueringen tirsdag kveld og natt til onsdag. De hentet ut til sammen 24 personer som ikke klarte å komme seg i sikkerhet på egen hånd.

— Vi vet at det er hus og driftsbygninger som er tatt av flommen, men vi har ikke helt oversikten da det skjedde etter at det ble mørkt, sier Hope.

Flere av de evakuerte har fortalt at det så stygt ut for husene deres da de måtte komme seg i sikkerhet.

— Det var svært dramatisk og vi er veldig glade for at redningshelikoptrene kunne bistå, sier ordfører Noralv Distad til Aftenposten.

I tillegg til bygninger, er bruer og veier oversvømmet og delvis ødelagt.

De evakuerte har tilbragt natten på hotell i kommunesenteret i Aurland eller hos familie og venner.

Veier stengt

Statens Vegvesen har stengt flere strekninger som følge av flommen og påfølgende rasfare. Bogetunnelen på strekningen Trengereid-Dale er stengt, i tillegg til Bulken-Svartenakken på strekningen mellom Dale og Voss.

Også Vangstunnelen i Voss kommune er stengt på grunn av flommen.