Natt til fredag ​​bekreftet Detur i en skriftlig uttalelse til SVT at selskapet legger inn årene en periode og avlyser resten av årets chartersesong. Også TV 2 får dette bekreftet.

Fredag morgen skriver selskapet i en epost til Dagbladet/Børsen at de har opplevd en rekke utfordringer den siste tida, knyttet til pandemien, streiker ved flyplasser, prisøkninger og svakere valutakurser.

– Da dette innebærer endringer i organisasjonen og i organisasjonens prosesser, vil produksjons- og driftsaktiviteter midlertidig bli satt på pause i en periode, skriver Detur.

Landets største uavhengige reiseformidler, Finn Reise, opplyser til Flysmart24 at de setter salget av reiser med Detur på hold, siden situasjonen er så usikker. Kommersiell direktør Terje Berge tror det kan bli en lang pause.

– Vi skrur dem ikke på og åpner ikke for salg igjen før de er kapitalisert og har gjort opp for seg, sier Berge.

Flere skandinaviske medier har meldt om Detur-kunder som har fått problemer med reiser der de må betale ekstra. Ifølge Aftonbladet har svenske charterturister blitt tvunget til å betale for forhåndsbetalte hotellrom i tyrkiske Alanya fordi Detur ikke hadde betalt for rommene.

Selskapets svenske sider på både Facebook og Instagram er lagt ned. I meldingen til Børsen skriver Detur at selskapet trenger en omstart og beklager ulempene og problemene det kan medføre de reisende at reisene ikke går som planlagt.