Mistenker koro­nasmitte på Hurtig­ruten-skip i Trond­heim

Tre passasjerer på hurtigruteskipet Midnatsol er testet for covid-19 etter å ha hatt sykdomssymptomer. Ingen av dem har fått påvist koronaviruset.

Publisert:

To passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai i Trondheim torsdag, blir koronatestet. Her var skipet i Bodø i 2008. Foto: Vidar Knai / SCANPIX.

  • NTB

To personer som ble satt i land i Trondheim med luftveissymptomer torsdag, samt en person som ble plassert i karantene om bord på Midnatsol, er alle blitt testet for koronasmittet. Ingen av dem har fått påvist viruset, opplyser kommuneoverlegen i Trondheim i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– En av passasjerer som gikk av i Trondheim vil få tatt en ny test på grunn av symptomenes art, men testene er gode, så denne testen vil sannsynligvis også bli negativ, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Pressevakt i Hurtigruten, Tarjei Kramviken, bekrefter overfor Adresseavisen at to passasjerer med sykdomssymptomer ble satt i land i Trondheim. Røsstad opplyser til Bergens Tidende at totalt fem personer i samme reisefølge ble satt i land i Trondheim før Midnatsol satte kursen mot Bergen.

De fem tilhører samme familie, ifølge kommuneoverlegen. Kun to av dem hadde symptomer

Publisert:

Les også

  1. Får ikke til samar­beid med Hurtig­rutens helse­perso­nell: Nå skal alle på Roald Amundsen testes på nytt

  2. Tillits­valgt sendte karan­tene­bekym­ring til Hurtig­ruten. Beskjeden tilbake var at alt var i orden.

  3. Hurtigrutens styreleder vil ikke uttale seg om tilliten til konsernsjefen

  4. Fire personer innlagt med koro­nasmitte

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Hurtigruten
  2. Trondheim
  3. Adresseavisen